ПОКЛОН, АПОСТОЛЕ!

С цветя в ръцете и с трепет в сърцето, учениците от 10 клас на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване “Христо Ботев” гр.Пловдив, бяха част от тържествената церемония по случай 148 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата- Васил Левски. Поклонението се състоя пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика, в непосредствена близост до гимназията. 

Освен официалните лица, в церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон- почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет ”Васил Левски” и на Комитет “Родолюбие”.

Учениците от ПГВАД “Христо Ботев” бяха много развълнувани и на въпроса: Кой е за тях Левски?, те непоколебимо отговаряха: Той е Велик и безсмъртен, без него, днес ние нямаше да сме свободни! Левски е не само личност от историята.Той е част от настоящето и бъдещето ни, той е в словото ни, в паметта ни. Той е “аршинът”, до който всеки от нас се изправя, за да се премери. “Времето е в нас и ние сме във времето!”. България има много герои, но само един е име- знаме, име- титла, Апостолът на свободата- Васил Левски!

Левски- завинаги в сърцата ни! 148 години безсмъртие!

Дълбок поклон, Апостоле!

Г. Христова