Ученици от 11 и 12 клас и учители по специалните предмети в ПГВАД „Христо Ботев“, присъстваха на продуктово обучение, което се проведе на 20.03.2018 г. в машинното отделение на гимназията. Водещ на обучението беше представител на FESTOOL за България.

Festool е германски производител на електроинструменти с изключително високо качество, предназначени за мебелната индустрия, автобояджийския бранш, както и за вътрешно-довършителни работи, инсталационни и монтажни дейности. Голямо внимание се отделя на добавената стойност, която клиентите получават при покупкаFestool е призната за най-бързо развиващата се компания в сферата на ръчните електроинструменти.

Присъстващите на обучението се запознаха с нововъведенията в продуктовата гама. Освен новите циркулярни триони HKC 55 и HK 85, голямо внимание привлече мултимедийната станция, която създава приятна и лека работна атмосфера.

През практическата част на обучението всеки имаше възможност да тества продуктите, тяхната издръжливост и удобство. Търговските специалисти се убедиха във високото качество и предимствата, които осигуряват продуктите на Festool.