Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

Ние учениците на ПГВАД “Христо Ботев“, Пловдив, бяхме съпричастни на събитието. В Актовата зала на 01.12.2014г. от 13.30ч.  на училището се проведе Анти-спин купон. Водещите Савка и Гергана от XII клас ни запознаха с историята на болестта, стадиите,  симптомите на вируса ХИВ  и начините да се предпазим от него.

Отново имаше въпроси и награди подсигурени от училището. Поздрав към учениците отправиха малката Ванеса- художествена гимнастика, Моника от Xб клас-аеробика и Валентин от Xа клас, който изпълни две песни на китара. Учениците от VIII клас. – Кристина, Йорданка , Иван Пейчев, Ивайло, Пламена,  Даниела и Зорница ни изненадаха с подготвена от тях сценка по тематиката.По традиция завършихме с песента „Бяла роза“ на Сл. Калчева.